Nincs már versenyben magyar

Piros Zsombor is búcsúzott a második fordulóban. A kiemelteknek sem volt könnyű napjuk.

Egyéniben a második, párosban pedig az első forduló jelentette a végállomást a mai versenynapon a magyaroknak a BOK Csarnokban.

A kiemelteknek sem volt könnyű dolguk, tegnap az 2. kiemelt Lukas Rosol esett ki, ma pedig az 1. kiemelt indiai Ramanathan is megtette ugyanezt a fehérorosz Ignatikkal szemben, majd a 3. kiemelt észt Jürgen Zopp is kicsekkolt, őt a francia Mathias Bourgue búcsúztatta.

A 4. kiemelt osztrák Dennis Novak a második szettben feladta a meccset a szlovák Molcan ellen, az 5. kiemelt francia Barrare-t pedig az olasz Marcora búcsúztatta, a 6. kiemelt német Otte azonban 76 36 76-ra legyőzte a szerb Petrovicot.

Négy meccsen is érintettek voltak a magyarok a mai napon. Előbb Marozsán Fábián és Kéki Márk párosa lépett pályára a center pálya közönsége előtt, a fiatal magyar páros ellenfele pedig az 1. kiemelt Krawietz/Polasek duó volt, akik ellen nagyszerűen helyt álltak, kevés kellett volna csak, hogy kiharcolják a döntő szettet. Az első játszma az ellenfél fölényét hozta, a másodikban azonban a agyar kettősnek hat szett-labdája is volt, ennek ellenére a német/szlovák kettős nyert 61 76(6) arányban.

Ezt követően jöhetett Piros Zsombor (372.), aki a 230. helyezett cseh Zdenek Kolar ellen mutathatta be tudását a legjobb 32 egyetlen magyarjaként. A 19 éves magyar sajnos a meccs kezdetétől fogva sérüléssel bajlódott, vízhólyag keletkezett ugyanis a lábán, ami ellenére az első szettet meg tudta nyerni, utána azonban bármennyire is hősiesen küzdött, a sérülés miatt nem tudott rendesen mozogni és 67 61 62 arányú vereséget szenvedett.

Zsombi sajnos a párosra sem tudott kiállni, Szintai Dáviddal így visszaléptek a küzdelmektől, de még így is drukkolhattunk magyarnak, hiszen Nagy Péter és Borsos Gábor duója jöhetett. Ellenfelük a Baldi/Margaroli páros volt, akik 76(5) 64-re győztek, így már sem egyéniben, sem párosban nincs magyar játékban.

Egyéni nyolcaddöntők:

Ulazdimir Ignatik (BLR)- Zdenek Kolar (CZE)

N. Gombos (SVK) vs R. Marcora (ITA)

M. Bourgue (FRA) vs [ITF] B. Crepatte (FRA)

[9] N. Milojevic (SRB) vs [6] O. Otte (GER)

[7] F. Baldi (ITA) vs [12] F. Horansky (SVK)

[13] M. Janvier (FRA) vs [WC] A. Molcan (SVK)

[8] A. Bublik (KAZ) vs P. Kotov (RUS)
[14] V. Galovic (CRO) vs B. Zapata Miralles (ESP)

mtszlogo.png
emmi_logo.png
ricoh.JPG
Képkivágás.JPG
he do.jpg
cyeb.JPG
Képkivágás.JPG

© Hungarian Tennis Association I All rights reserved

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube