Piros Zsombor a 32 között

Lehengerlően játszott a 19 éves magyar a korábbi TOP60-assal szemben.

Szintai Dávid győzelmét követően még három magyar játékos léphetett pályára a verseny első fordulójában, közülük azonban csak egynek sikerült győzedelmeskednie.

A délutáni program első magyarja Borsos Gábor (552.) volt, aki a 276. helyezett osztrák Lucas Miedler ellen játszott és bár rögtön az első gémben voltak breaklabdái, mégis az osztrák breakelt először és 4-1-es vezetésre tett szert az első szettben.

A játszma végül el is ment 6-1-re, a másodikban azonban Gábor jobban összpontosított, Miedler pedig nem nagyon bírta idegileg a játékot, végül dühkitörései ellenére 2-2 break után 44-nél is el tudta venni a magyar szerváját, majd kiszerválta a meccset és 61 64-re győzött.

Ezt követően jött a szabadkártyás Piros Zsombor (372.), aki a korábbi TOP60-as, jelenleg azonban csak az 515. helyen álló lengyel Michal Przysiezny ellen játszhatott. A mérkőzés a szorosabb második szett ellenére igazából sima volt, a lengyel az első szettben Zsombi 4-0-s vezetésénél szerezte meg az első játékát, de már nem tudott visszakapaszkodni és a másodikban is mindvégig futott az eredmény után, ami végül 62 64 lett Zsombi számára.

A magyar Davis Kupa játékos a 32 között a cseh Kolar (230.) ellen mérkőzhet, akit tavaly egyszer már legyőzött. Arra a mérkőzésre majd csak szerdán kerül sor, de addig is lesz kiért izgulnunk, hiszen Szintai Dávid kedden is pályára lép, karrierje első Challenger főtáblás mérkőzésén a 203 centiméter magas szerb Petrovic (284.) ellen juthat be a 32 közé.

A nap végére maradt Nagy Péter mérkőzése az olasz Roberto Marcora (283.) ellen, de nem bírt vele, a magyar játékos 62 61-re kikapott és búcsúzott az egyéni küzdelmektől.

mtszlogo.png
emmi_logo.png
ricoh.JPG
Képkivágás.JPG
he do.jpg
cyeb.JPG
Képkivágás.JPG

© Hungarian Tennis Association I All rights reserved

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube