Dávid első Challenger-győzelme

Szintai Dávid döntő szettben verte olasz ellenfelét és feljutott a főtáblára.

A frankfurti Davis Kupán Philipp Kohschreiber ellen nyújtott kiváló játékával már jelezte Szintai Dávid, hogy a budapesti ATP Challenger tornán is kell vele számolni, ma pedig ezt be is bizonyította.

A 21 éves magyar 2017 óta első ATP Challenger tornáját játszhatja a fővárosban, a selejtezőben pedig a 392. helyen álló olasz Alessandro Bega ellen léphetett pályára. 

Az első szettben Dávid breakelt először, ezt azonban ellenfele egyből visszavette, 3-2-nél pedig megint breaket cseréltek, így jutottak el 5-5-ig, amikor is az olasz megint beleerősített, végül pedig 7-5-re nyerte a szettet. 

A második szett elején is volt 1-1 break, majd Dávid újra elvette az olasz szerváját és 4-2-re, majd 5-2-re is vezetett, Bega azonban feljött 5-4-re, a magyar játékos azonban egy újabb breakkel bebiztosította a szettet (6-4).

A döntő játszma még izgalmasabb volt, Bega breakelt először most és 4-2-re elhúzott, Dávid azonban fantasztikus koncentrációval kiegyenlített, majd három breaklabda hárításával 5-4-re, később pedig két breaklabda hárításával 6-5-re alakította az állást.

Bega a meccsben tartotta magát, jöhetett tehát a tie-break, amiben Dvid breakelt először, 4-1-re vezetett, Bega azonban kiegyenlített, 4-4, majd 5-5 is volt, de a legjobbkor új erőre lelt a magyar Davis Kupa játékos és végül 57 64 76(5)-ra legyőzte ellenfelét és feljutott a főtáblára, ahol a szerb Petrovic (284.) lesz az ellenfele.

mtszlogo.png
emmi_logo.png
ricoh.JPG
Képkivágás.JPG
he do.jpg
cyeb.JPG
Képkivágás.JPG

© Hungarian Tennis Association I All rights reserved

  • White Twitter Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • YouTube